22. oktober 2012

Bedre busstilbud fra Horten om morgenen

Hvis man skal rekke 8-avgangen med Superspeed fra Larvik - Hirtshals, har det tidligere ikke vært bussforbindelse fra Horten til Larvik, tidlig nok på morgenen. Alternativet da har vært å sykle til Tønsberg, og ta rute 1 derfra kl 6. Eller besøke noen venner, f.eks. i Sandefjord, hvor jeg kan overnatte til morgenen etter, og da gå på rute 1 til Larvik så jeg er der i tide.

Men, for ikke lenge siden har Vestfold Kollektiv Trafikk satt opp bussavgang fra Horten til Tønsberg kl 0530 mandag-fredag med rute 2. Det gjør at man KAN rekke bussen videre mot Larvik kl 0605 hvis alt går som det skal.

Bussturen fra Horten - Larvik tar ca 2 timer, og koster ved verdikort ca 35 kr. Det er meget billig, selv om turen er lang, og man skal bytte buss èn gang på turen. Kjører man bil tar samme turen ca 50 min., men koster langt mere, ikke minst pga bompengene.

Førstkommende fredag er jeg klar til å teste hvordan dette fungerer!

By the way: Vestfold Kollektiv Trafikk har laget en app til bl.a. iPhone, som fungerer på samme måte som Rejseplanen i Danmark, bortsett fra kun på deres egne busslinjer.
Den har fint design, er lett overskuelig og gratis å laste ned. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar