13. august 2011

Kun kildeskattpensjonister trenger årlig bekreftelse

Det har vært noe forvirring om hvorvidt alle utenlands-nordmenn skal sende BOSTEDS-BEKREFTELSE (Certificate of Residence) til Skatteetaten hvert år fra og med skatteåret 2009.

Dette gjelder kun pensjonister som bor i land med skatteavtale med Norge. De må også levere selvangivelse hvert år, og det første året er i år (2010). Hvis alle opplysningene i selvangivelsen er riktige, og pensjonisten ikke krever lavere skatt, trenger de ikke levere selvangivelsen. Skatten blir da 15% av pensjonen.

Pensjonister som mener de har krav på helt eller delvist pensjonsfritak må:
- levere selvangivelsen
- legge ved Bostedsbekreftelse fra skattemyndighetene i bostedslandet som bekrefter at pensjonisten er skattemessig bosatt i det aktuelle landet i samsvar med skatteavtalen med Norge. Bekreftelsen må være original og maks 6 måneder gammel.

Selv skulle jeg fylle ut dette skjemaet da jeg flyttet til Danmark i 2004, og igjen i 2005 da det kom et utvidet skjema. Nå må jeg levere dobbel selvangivelse, dvs. til begge land om alle opplysninger. Dette tar mye tid, men gjør at det ikke har vært noe tull eller misforståelser med Skattemyndighetene de siste årene.

Bilde av en helt annen type bosteds-bekreftelse jeg fant på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar