24. august 2011

Fjord Line med daglige avganger Hirtshals - Langesund fra 2012?

Gode nyheter for pendlere mellom Jylland og Østlandet: Våren 2012 setter Fjord Line inn den første av sine to nybygg i rute mellom Bergen - Stavanger og Hirtshals. Mens på dagtid var det meningen at fergene skulle gå èn dobbelttur til Kristiansand.

Imidlertid er striden mellom Fjord Line og Kr.sand havn langt fra løst, noe som gjør at rederiet kikker på alternative havner. Og i forrige uke ble det laget en intensjonsavtale med Langesund Havn, om daglige anløp av disse superfergene, som både skal frakte passasjerer og gods, og ikke minst ha lugarer til ALLE reisende. Sistnevnte savnes av mange som reiser med Color Lines Superspeed-ferger på nattavgangene, selv om overfartstiden ikke er lang.

I praksis betyr det avgang fra Hirtshals ca kl 9 hver morgen, med ankomst Langesund kl 13.
Avgang fra Langesund kl 14 med ankomst ca kl 18 i Hirtshals. Deretter skal fergen igjen mot Vestlandet.


For undertegnende vil dette være et meget bra alternativ når jeg bruker bil til jobben i Horten. Blir bussforbindelsene fra Langesund Havn mot Vestfold er det enda bedre.

Et stort aber i dag er spaserturen fra Revet i Larvik hvor Color Line har terminal, og inn til sentrum som tar ca 30 minutter å gå. Hvis man ikke bare går til hovedveien på 10 min. og venter ute i evt. regnvær på bussen. Som ofte er forsinket. Eller rett og slett tar en taxi til ca kr 100 på dagtid, fra terminalen til Larvik (tog)stasjon.

Alle nye tilbud ønskes hjertelig velkommen!

Fjord Lines pressemelding er her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar