10. september 2010

Ny kjempeferge på Göteborg - Kiel

Stena Line har nå innsatt den tredje Stena Germanica på ruten Göteborg - Kiel, og samtidig erstattet både den tradisjonelle bil- og passasjerfergen OG lastebilfergen som seilte til samme sted med kun frakt.

Det nye skipet, som tidligere har seilt under navnet Stena Hollandica på ruten Hook Van Holland - Harwich, er hele 240 meter bredt, 29 meter langt og klarer en rekke på over 4 km. med lastebiler. Dette skaper mange miljøfordeler i følge Stena, ikke minst fordi det nå seiler ett stort skip i stedet for to mindre på samme strekning.
(Nåværende skip som byttes ut vinteren 2011)
Våren 2011 kommer også søsterskipet inn på samme ruten, og da er 4 ferger erstattet med 2 langt større. Hvorfor er dette innlegget så med i bloggen? Fordi det på denne fergen kan man velge mellom 24 forskjellige lugartyper, og for pendlere mellom Sverige og Tyskland muliggjør dette mange nye måter å reise på. Om man reiser selv, eller har med familien på tur, finnes det her uttallige reisealternativer i diverse priskategorier.
I starten kjører Stena med rimelige priser på minicruise for at "alle" skal ha muligheten for å oppleve det Stena kaller "den største satsing på fergetrafikken i Skandinavia noensinne".

Stena Germanica III passerer Stena Scandinavica for første gang.

Bilder fra faktaomfartyg.se + Stenaline.se

Ingen kommentarer:

Send en kommentar